Hradecký kraj podpořil jazykový kurz pro zdravotníky ze zahraničí

20. 6. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj podpořil částkou 350.000 korun pilotní jazykový kurz pro zahraniční zdravotnické pracovníky.


Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, který se snaží v krajských nemocnicích řešit nedostatek lékařů a sester, počítá s uspořádáním dalších kurzů na podzim. Novinářům to řekl předseda představenstva holdingu Miroslav Procházka.

„Tříměsíční kurz už běží a bude končit na přelomu června a července,“ řekl Procházka. Kurzu, který se koná v Náchodě, se účastní sedm lékařů a jedna zdravotní sestra z Ukrajiny. Podle Procházky chce holding pokračovat ve shánění zdravotních sester především z Ukrajiny a Polska. „V současné době nám v krajských nemocnicích chybí zhruba 70 zdravotních sester,“ řekl Procházka.

Holding shání sestry v zahraničí prostřednictvím webu i kontaktů na sociálních sítích. Podle Procházky by se na podzim mohly uskutečnit další dva kurzy pro dvě desítky zdravotníků ze zahraničí.

Vedení hradeckého kraje kvůli nedostatku zdravotního personálu jedná s Univerzitou Hradec Králové o otevření oboru zaměřeného na vzdělávání sester. Podle studie zpracované univerzitou by v roce 2030 mělo v hradeckém kraji chybět přes 650 sester.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?