Hradišťská nemocnice přestěhuje další oddělení, postaví přístavby

13. 1. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Uherskohradišťská nemocnice chce letos přestěhovat další oddělení ze starých a již nevyhovujících objektů do nových prostor. V nových přístavbách by měla fungovat mikrobiologie a hematologická ambulance a hematologický stacionář, řekl ČTK předseda představenstva nemocnice Petr Sládek.


Loni už nemocnice dokončila stavbu centrálního pavilonu za 470 milionů korun, do kterého se přesunuly chirurgické obory.

Mikrobiologie by se měla přestěhovat do nové přístavby k objektu biochemie, hematologické ambulanci a stacionáři bude sloužit přístavba k transfuzní stanici. „Celá nemocnice se zmenšuje a přesouvá do oblasti k centrální budově. Obě dvě zařízení jsou v budovách, které jsou na okraji areálu a my je potřebujeme přestěhovat blíž. Chceme, aby se nemocnice zmenšovala a byla efektivnější,“ podotkl Sládek.

Projektová cena stavby obou přístaveb je asi 25 milionů korun, v soutěži by se však cena mohla podle Sládka snížit. Nemocnice začne letos také připravovat studii stavby interního pavilonu za asi 180 milionů korun, který by navázal na centrální pavilon.

Prázdné objekty, ze kterých odešly chirurgické obory, nemocnice již vyklidila a temperuje je, po dohodě s krajem se pokusí je pronajmout. Ve hře je také demolice objektů.

Loňské hospodaření nemocnice skončí podle Sládka ziskem deset až 20 milionů korun. Předloni nemocnice jako jediná ze čtyř nemocnic zřizovaných Zlínským krajem nebyla ztrátová, měla zisk asi šest milionů korun. Loni se však zlepšilo hospodaření všech krajských nemocnic, způsobila to zejména lepší úhradová vyhláška.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?