ICRC láká vědecké talenty z řad studentů

10. 8. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Právě vznikající Centrum klinického výzkumu (ICRC) při nemocnici u svaté Anny v Brně dostalo grant 22 milionů korun na prezentaci svých objevů. Vědci s výzkumem seznámí veřejnost prostřednictvím popularizačních přednášek. V rámci takzvané Akademie klinického výzkumu také pracovníci nabídnou spolupráci nejlepším studentům v dotčených oborech, informovala ČTK mluvčí svatoanenské nemocnice Šárka Urbánková.


ICRC za zhruba pět miliard korun otevře svá první oddělení letos na podzim. Vědci v něm budou zkoumat a léčit choroby, které populaci trápí nejčastěji. Právě prostřednictvím Akademie klinického výzkumu s objevy seznámí odbornou veřejnost a budou lákat studenty k práci v oboru.

„Již oslovujeme vybrané univerzity z celé republiky, kde chceme realizovat sérii přednášek, které jsou součástí konceptu Akademie klinického výzkumu. Do té se zapojí okolo 30 mentorů a přednášejících z řad expertů v oborech medicínských, biomedicínských a dalších,“ uvedl ředitel ICRC Tomáš Kára. Nejlepším účastníkům se zájmem o vědeckou činnost nabídne ICRC pozici asistenta klinického výzkumu.

Objekt ICRC začali stavbaři v areálu svatoanenské nemocnice budovat předloni, výstavba a vybavování všech nových prostor má skončit na konci roku 2013. Výzkumníci v ICRC se mají zabývat chorobami, na které lidé v ČR i ve světě umírají nejčastěji. Vědci by měli přinést nové postupy v léčbě a diagnostice nemocí srdce a cév a nervového systému, část výzkumných záměrů je věnovaných biotechnologiím a experimentální medicíně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?