Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví chyboval

15. 8. 2013 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Státní příspěvková organizace Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) chybovala ve zhruba devítimilionovém tendru na výběr firmy, která měla pořádat vzdělávací programy zaměřené na ekonomiku ve zdravotnictví.


Institut dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 90.000 korun. Ta je už pravomocná, zjistila ČTK z webu úřadu.

„Ve věci IPVZ podal žalobu na správní soud,“ reagoval pro ČTK bez dalších podrobností ředitel Vladimír Pavelka.

Tendr z roku 2012 zkoumal antimonopolní úřad několik měsíců ve dvou stupních. Konečné rozhodnutí podepsal předseda ÚOHS Petr Rafaj, když potvrdil verdikt svých podřízených z loňského října.

Podle Rafaje byl postup institutu nepřezkoumatelný a netransparentní. Hodnotící zpráva neobsahovala popis hodnocení nabídek u jednoho z kritérií. „Tento postup mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky,“ uvedl Rafaj.

Institutu hrozila pokuta až do výše 438.000 korun, což je pět procent z ceny zakázky. Výsledná sankce tvoří zhruba pětinu této částky. „Pokutu není možné vzhledem k posuzované věci považovat za nepřiměřeně tvrdou,“ uvedl Rafaj.

Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) byl zřízen roku 1953 jako organizace podřízená ministerstvu zdravotnictví. Hlavní a nejrozsáhlejší činností institutu je pedagogická činnost.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?