Jak ovlivní zavedení standardů život lékařů a pacientů? První odborná konference k reformám ve zdravotnictví se koná už 20. září.

12. 9. 2011 7:53
přidejte názor
Autor: Redakce
Koaliční poslanci schválili 6. září novelu zákona č. 48/1997 Sb. o veřejném pojištění, která rozděluje zdravotnickou péči na standardní a nadstandardní. Pacienti si tedy budou moci připlácet na ekonomicky náročnější způsob léčby, což by mělo vést ke snížení korupce lékařů a ztrátovosti českého zdravotnictví.


Nové standardy měly zahrnout klinicky doporučené postupy, díky kterým budou pacienti lépe informováni o své léčbě a o svých nárocích. Co však budou skutečně změny v celé koncepci českého zdravotnictví představovat pro praxi lékařů i pro samotné pacienty zatím nikdo přesně neví. Přijměte proto pozvání k odborné diskusi v rámci konference „Zlepší nové standardy zdravotnické péče postavení českých pacientů?“ dne 20. září 2011 v pražském konferenčním centru Tower.

První odborné diskuse, reagující na rozhodnutí poslanecké sněmovny, se zúčastní zástupci státní správy, lékaři a jiní zdravotničtí odborníci, zástupci pojišťoven, farmaceutických firem a dalších komerčních subjektů i pacientské organizace.

Mezi řečníky vystoupí například Leoš Heger, ministr zdravotnictví České republiky, Vladimír Kothera, viceprezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR, Milan Kubek, prezident České lékařské komory či Emil Zörner, výkonný ředitel České asociace farmaceutických firem.

Konferenci pořádá deník E15 a poradenská společnost DDeM pod záštitou pacientské organizace Koalice pro zdraví v rámci nepolitické komunikační platformy Leading Minds Forum.

Odbornými garanty jsou Asociace inovativního farmaceutického průmyslu, Česká asociace farmaceutických firem a Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků. Program a registraci naleznete na http://konference.e15.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?