Jihlavská nemocnice chce pronajímat operační sály

11. 5. 2010 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihlavská nemocnice chce pronajímat některý ze svých operačních sálů. "Chystáme se dát inzerát do novin. Možná zvolíme i formu osobního dopisu konkrétním lékařům," řekla mluvčí nemocnice Veronika Novotná.


O sál by mohli mít zájem například plastičtí chirurgové. K pronájmu sálu má nemocnice hned několik důvodů. Jedním z nich je, že pronájem prostor je jednou z mála možností, jak si zajistit dodatečný příjem.

Ten by se přitom nemocnici velice hodil. Její dluh totiž ke konci roku přerostl padesát milionů korun, což je nejvíc ze všech pěti krajských nemocnic na Vysočině. Za červená čísla, ve kterých se nemocnice už dlouhou dobu pohybuje, může z velké části koupě lineárního urychlovače, který přišel na sto milionů. Další nemalé peníze stály také úpravy na jednotlivých odděleních nemocnice.

Nemocnice se snaží efektivně využívat prostory, vybavení a techniku, které nejsou aktuálně využívány. K pronájmu tak například nabídne sál, kde není naplánovaná žádná operace.

„Pronájmem našich operačních sálů s nejmodernějším vybavením navíc můžeme soukromým lékařům a jejich klientům nabídnout vysokou kvalitu,“ řekla Novotná. Chod nemocnice pronájem sálu nijak neovlivní. Ohroženy nebudou ani plánované operace. „Vždy mají a budou mít přednost,“ tvrdí Novotná.

Pacienti se nemusejí bát ani prodlužování čekací doby. K dispozici budou další operační sály. „Je v plné kompetenci vedení nemocnice rozhodovat o využití svěřeného majetku. Rád bych občanům sdělil, že veškeré úvahy o efektivním využívání prostor nemocnic neovlivní chod zdravotnického zařízení,“ reagoval hejtman kraje Jiří Běhounek.

Nemocnice v Jihlavě má k dispozici celkem dvanáct operačních sálů. Na nich se provádějí výkony chirurgické, ortopedické, traumatologické, urologické, gynekologicko- porodnické, výkony otorinolaryngologie a plastické chirurgie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?