Jihlavské nemocnici stát pomůže dotací

5. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Kromě finanční injekce na dostavbu nových pracovišť může ještě letos vedení jihlavské nemocnice počítat také s dotací na nový lineární urychlovač. Peníze na pořízení přístroje přislíbila ministryně zdravotnictví Marie Součková...


Jihlava - Jihlavská nemocnice může ještě letos počítat s několikamiliónovou dotací na dostavbu nového areálu rychlé záchranné služby a přídavných sálů. „Stavba je před finalizací, k dokončení chybí zhruba třicet miliónů korun. Předpokládám, že najdeme společnou cestu k tomu, aby tato dostavba byla v co nejkratším termínu dokončena a sály mohly sloužit k tomu účelu, pro který byly určeny,“ uvedla při včerejší návštěvě zdravotnického zařízení ministryně zdravotnictví Marie Součková. Objekt tak může být zprovozněn ještě letos.

Kromě finanční injekce na dostavbu nových pracovišť může ještě letos vedení jihlavské nemocnice počítat také s dotací na nový lineární urychlovač. Peníze na pořízení přístroje, který na onkologickém oddělení nahradí zařízení na samotné hranici životnosti, přislíbila v průběhu včerejšího pobytu na Vysočině ministryně zdravotnictví Marie Součková. Další pomoci se ústavu dostane i ve věci jeho vysoké zadluženosti. Nemocnice na Vysočině označil předchozí ministr zdravotnictví Bohumil Fišer za nejzadluženější v celé republice. Součková o daném problému ví a hodlá jej v dohledné době také řešit.

Mimo návštěvy jihlavské a pelhřimovské nemocnice, strávila včera Marie Součková několik hodin také v Jaderné elektrárně Dukovany. Zde si prohlédla strojovny všech čtyř výrobních bloků. Nejvíce ji zajímaly dopady dosavadního sedmnáctiletého provozu na okolí elektrárny. “ Odcházím s pocitem uspokojení o bezchybném chodu této elektrárny. Ekologické aktivity, které se vyskytují okolo Jaderné elektrárny Temelín povyžuji za nadbytečné,“ uvedla Součková.

pa, Listy Pelhřimovska, 3.8.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?