Johnson & Johnson uzavře továrnu a propustí 4% tamních zaměstnanců

7. 11. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V rámci úspor má být továrna v New Jersey uzavřena do konce roku 2004. Výroba velké části produktů bude přesunuta do Brazílie. Johnson & Johnson zvýšil ve 3. čtvrtletí meziročně zisk o 20% na 2,07 miliardy dolarů...


NEW YORK - Americký výrobce kosmetiky, léčiv a zdravotních pomůcek Johnson & Johnson uzavře v americkém městě New Jersey továrnu na výrobu spotřebního zboží. Rozhodnutím přijde o práci 490 osob, což odpovídá čtyřem procentům zaměstnanců v New Jersey. Cílem tohoto kroku je snížení nákladů, oznámila dnes společnost.

Propouštění má být zahájeno v únoru a továrna má být uzavřena do konce roku 2004. Továrna v New Jersey vyrábí mimo jiné obvazy, lepící pásky, produkty pro péči o dětskou pokožku a toaletní potřeby. Výroba velké části produktů z americké továrny bude přesunuta do Brazílie. Firma také zvažuje, že přesune výrobu toaletních potřeb a kapalných produktů na smluvní výrobce v Kanadě a USA.

Divize zdravotnického zařízení J&J je v současnosti také uprostřed procesu na uzavření továrny, v rámci kterého se přesune 400 pracovních míst ze Skotska do Brazílie a Portorika. Mluvčí však uvedl, že oba kroky spolu nesouvisí, napsala agentura Reuters.

J&J zvýšil ve 3. čtvrtletí meziročně zisk o 20 procent na 2,07 miliardy dolarů. Tržby firmy, která je čtvrtou největší farmaceutickou společností na světě, se meziročně zvýšily o 15 procent na 10,5 miliardy dolarů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?