Jokl: Kontroly žádné nedostatky neprokázaly

2. 4. 2009 16:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Radní městské části odvolali šéfa Nemocnice Na Františku Ivo Jokla, důvodem prý byly nedostatky v hospodaření. Jokl ale tvrdí, že hloubkové audity žádná vážnější pochybení neprokázaly. „V poslední době proběhlo ze strany zřizovatele několik hloubkových kontrol hospodaření a žádná neprokázala vážnější nedostatky. Ekonomická situace nemocnice se, myslím, příliš neliší od ostatních nemocnic v České republice,“ uvedl pro Zdraví.Euro.cz Jokl...


Praha 1 vás k poslednímu březnu odvolala z pozice šéfa nemocnice, tvrdí, že důvodem jsou prý nedostatky v hospodaření. Víte o jaké nedostatky se jedná?

V poslední době proběhlo ze strany zřizovatele v NNF několik hloubkových kontrol hospodaření a žádná neprokázala vážnější nedostatky. Ekonomická situace NNF se, myslím, příliš neliší od ostatních nemocnic v ČR.

Souhlasíte s odvoláním a jeho důvody? Máte k tomu nějaké výtky?

Z odvolání z funkce ředitele po téměř 13 letech radost samozřejmě nemám, ale dalšího komentáře bych se raději zdržel. Rada městské části má výsostné právo ředitele NNF jmenovat i odvolávat.

Pokud byste se měl ohlédnout za vaším vedením nemocnice, co se za ta léta povedlo a co naopak nestihlo?

Za více jak 12 let se podařilo přeměnit NNF ze zařízení s ne příliš dobrou pověstí v moderní nemocnici v krásném historickém areálu, který je nyní téměř celý zrekonstruován. Nestihlo se prosadit vybudování přístavby nemocnice pro zlepšení technického zázemí a většího komfortu pro ambulantní pacienty.

Co je podle vás nyní aktuální, čím se bude muset váš nástupce zabývat přednostně?

Nástupce bude muset prioritně řešit pravděpodobné dopady hospodářské krize a zajištění finančních zdrojů k udržení vyrovnaného hospodářského výsledku. Po stránce zdravotnické je nemocnice, myslím, plně konsolidována.

Jaké jsou nyní Vaše plány? Chcete zůstat ve zdravotnictví? Nabídla Vám městká část Prahy 1 nějakou jinou pozici?

Sám do budoucna plánuji, že zůstanu ve zdravotnictví, budu se asi více věnovat své původní profesi lékaře internisty. MČ Praha 1 mi nějakou jinou pozici nenabídla.

Michaela Svobodová, www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?