Julínek: Topolánek mi ještě nic neřekl

6. 1. 2009 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Tomáš Julínek je jedním z největších favoritů na odchod z vlády. Sám prý ale žádné rozhodnutí přímo od Mirka Topolánka neslyšel. "Panu ministrovi nikdo neřekl, že by měl odejít. A nikdo mu také jasně neřekl, že by měl zůstat. S panem premiérem na toto téma na včerejší vládě vůbec nehovořili," říká Julínkův mluvčí Tomáš Cikrt...


Julínek si tak zatím svůj případný odchod moc nepřipouští. Na pražském Palackého náměstí, kde Julínkův úřad sídlí, tak bylo včera úplně stejně rušno jako kdykoli jindy.

Kufry zatím nebalíme

Nejistota, co bude zítra nebo za týden, prý nikoho moc nevzrušuje. „Nikdo tady kufry rozhodně nebalí. V pondělí odpoledne jsme měli poradu vedení, kde ministr zadával úkoly na příští týdny. V úterý v deset ráno pak budeme mít velkou poradu, kde si určíme podrobné priority na tento týden,“ dodává Cikrt.

Na reformě zdravotnictví tak chtějí Julínkovi lidé pracovat tak dlouho, dokud to bude Mirek Topolánek chtít.

Julínek přitom moc dobře ví, že konec jeho týmu, který pro něj připravil nejhlubší reformu zdravotnictví v české historii, může přijít každý den.

Přesto si Julínek předběžně naplánoval tolik úkolů, jako by chtěl na ministerstvu vydržet minimálně celé předsednictví.

„V příštích dnech chce ministr řešit situaci kolem brněnské úrazovky, pracujeme na seznamu specializovaných kardiocenter a musíme připravit podklady premiéru Topolánkovi k poplatkům,“ prozrazuje Cikrt.

Ve středu by se pak měl Julínek vůbec poprvé v době předsednictví sejít s evropskou komisařkou pro zdravotnictví Androulou Vassiliouvou.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Hodpodářských novin iHNED nebo ZDE.

Petr Vašek, Hospodářské noviny

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?