Julínka by mohla nahradit senátorka Filipiová

14. 1. 2009 9:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví by mohla vést senátorka ODS Daniela Filipiová. Premiér Mirek Topolánek ji včera odpoledne post nabídl a ona souhlasila. Zda bude stát Filipiová v čele tohoto resortu ale premiér zatím definitivně nepotvrdil.„Rozhodně bych chtěla navázat na práci Tomáše Julínka,“ reagovala na dotaz Zdraví.Euro.cz Filipiová...


Včera dopoledne se s funkcí veřejně rozloučil Tomáš Julínek (ODS), na otázky novinářů, kdo jeho místo nahradí ale nedokázal odpovědět. O několik hodin později Filipiová přiznala, že ji premiér Mirek Topolánek (ODS) oslovil a ona jeho nabídku přijala. Zatím není příliš jasné, s čím by Filipiová na ministerstvo šla, dala ale jasně najevo, že chce pokračovat v reformních krocích Tomáše Julínka. Už nyní patří mezi zákonodárce, kteří se snaží najít přijatelnou úpravu regulačních poplatků ve zdravotnictví, o jejichž zrušení usiluje opozice.

Na ministerstvu by tak zřejmě zůstali i lidé z Julínkova týmu. Ti přiznali, že v případě pokračování reforem by resort neopustili. „Záleží na tom, kdo a s čím na ministerstvo přijde,“ uvedl první náměstek Marek Šnajdr. Sama Filipiová by tyto lidi ve svém týmu ráda viděla. „Pokud by lidé z okolí pana ministra chtěli zůstat, přivítala bych to,“ uvedla senátorka. Zdůraznila také, že ji velmi mrzí odvolání Tomáše Julínka z funkce. „Řekla bych, že pan ministr byl tak zaujat prací, že na její prezentaci mu nezbyl čas,“ uvažovala o důvodech odvolání Filipiová.

Místopředsedkyně senátorů ODS Filipiová je dlouholetou členkou senátního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Jednapadesátiletá architektka se věnuje projektování staveb se zaměřením na bezbariérové stavby a jejich úpravy. V roce 1986 prodělala neúspěšnou neurochirurgickou operaci míchy, od té doby trvale odkázána na ortopedický vozík.

Michaela Svobodová, www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?