Kampaň odborů v krajích za platy startuje dnes v Pardubicích

10. 11. 2011 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubickým happeningem zdravotníků startuje dnes v krajích odborová kampaň "Zůstáváme, splňte sliby". Zástupci lékařů, sester a ostatního zdravotnického personálu připomenou ministru Leoši Hegerovi (TOP 09) platové sliby, ke kterým se zavázal podpisem memoranda. Dokument podepsal ministr s lékařskými odbory, pro příští rok v něm slíbil zvýšení platů zdravotníků o deset procent.


Ministr nabídl zvýšení o 6,25 procenta od ledna ve státních nemocnicích. Do deseti procent dorovná navýšení nejdřív v pololetí, pokud na to pojišťovny budou mít, jinak až na podzim. Slib z memoranda prý určitě splní.

Odboráři ale rozdělení částek navýšení považují za porušení memoranda. Pokud by se peníze měly rozdělit, chtějí od pololetí 13,75 procenta, aby průměr na 12 měsíců roku vyšel na deset procent.

Další happeningy se budou konat příští týden ve Zlíně, Ostravě a Olomouci. Ve dnech, kdy nebude žádná akce v krajích, budou odboráři doručovat ministrovi dárky, kterými mu jeho závazek připomenou. Na ministerstvo už dopravili obří kopii memoranda, velký budík nastavený na 12:05 a sadu na čištění brýlí.

V budíku byla vybitá baterie a brýle si ministr nečistí, protože je po laserové operaci očí nepotřebuje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?