Karlovarská krajská nemocnice přidá zaměstnancům ze zisku

19. 1. 2012 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarská krajská nemocnice (KKN) se dohodla s odbory, že letos zůstane zachován objem mzdových prostředků na stejné úrovni jako v minulém roce.


Zároveň ale vedení nemocnice slíbilo zaměstnancům, že pokud bude v zisku, nejméně 50 procent z něj bude rozděleno jako motivační příspěvek na odměňování zaměstnanců, řekl předseda představenstva KKN Luděk Nečesaný.

„Zklamala nás úhradová vyhláška, protože z ní neplyne žádné navýšení na mzdy lékařů a sester,“ konstatoval Nečesaný. Přesto věří tomu, že zdravotníci dostanou letos více peněz než vloni.

Krajské nemocnice jsou podle Nečesaného po úsporných opatřeních v posledních třech měsících v zisku. Pokud se jej podaří udržet, mohli by zaměstnanci dostat přidáno na odměnách. „Odbory budou mít přístup k číslům o hospodaření, takže se peníze nikam neztratí,“ doplnil Nečesaný.

Podle odhadů by KKN mohla mít za čtvrtletí zisk kolem pěti až šesti milionů korun. Vzhledem k tomu, že nemocnice zaměstnává zhruba 1200 zaměstnanců, mohlo by jít v průměru o několik tisíc korun navíc.

Podle Nečesaného se novému vedení KKN, které převzalo nemocnice v Karlových Varech a Chebu loni na podzim, povedlo hospodaření i personální situaci stabilizovat. Postupně se tak daří zkracovat dobu splatnosti faktur. Nyní tak nemocnice platí faktury se splatností z přelomu srpna a září.

KKN také na přelomu roku vyměnila vedení nemocnice v Chebu. Lékařským náměstkem, ale se širokými kompetencemi, se stal primář chebského oddělení ARO Pavel Kopecký. Protože v Chebu má KKN dlouhodobě problém se zajištěním dostatečného počtu lékařů, dostali primáři pravomoc nabízet i nadstandardní podmínky pro nové lékaře, bydlení, perspektivu vzdělávání, započítání působení v Chebu do akreditace a podobně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?