Karlovarská nemocnice má krátkodobé ubytování pro zaměstnance

17. 8. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarská nemocnice vybudovala nové zázemí pro krátkodobé ubytování zaměstnanců. Umožní pobyt hlavně zaměstnancům, kteří dojíždí a mají směny krátce po sobě, řekl novinářům generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März.


„Pro zaměstnance je ten benefit hlavně v tom, že mají kulturní prostředí na to, aby při dojíždění ze vzdálených míst do práce nemuseli trávit mezi směnami velkou část času na cestách a mohli tady krátkodobě přespat,“ uvedl März. „Dlouhodobé ubytování zajišťuje nemocnice pro své zaměstnance buď na ubytovně nebo jim pomáhá najít nájemné bydlení v okolí,“ dodal März.

Úpravy pavilonu E ale umožnily sem přemístit i oční ambulanci, nemocniční psycholožku i učitelky základní školy při nemocnici. Díky tomu se zcela uvolnily prostory bývalého dětské oddělení, jehož všechny části se už přesunuly do moderních pavilonů.

Rekonstrukce pavilonu E přišla na 2,5 milionu korun a KKN ji hradila z peněz, které hradí jako nájem Karlovarskému kraji. Ten ale tyto prostředky nechává KKN právě na drobné investice.

V karlovarské nemocnici, která je společně s nemocnicí Cheb součástí KKN, tak pokračuje proces centralizace lékařské péče. Z rozsáhlého areálu se postupně jednotlivá oddělení stěhují do nových propojených prostor. Část uvolněných budov chce nemocnice využít, u některých se počítá s demolicí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?