Karlovarská nemocnice změní plán vybudování nástavby pavilonu

25. 7. 2012 7:54
přidejte názor
Autor: Redakce
Plánovaná centralizace oddělení karlovarské nemocnice se bude muset změnit. Původní plán na dostavbu patra na pavilonu č. 4 by totiž podle projektu vyšel dráž, než se čekalo. Nemocnice proto záměr přepracuje, aby vyšel levněji, i když se zřejmě nepodaří do jednoho celku přestěhovat všechna původně zamýšlená oddělení, řekl novinářům provozně technický ředitel Karlovarské krajské nemocnice a.s. (KKN) Jan Rais.


„Navýšení nákladů projektu bylo o tolik vyšší, že nejsme schopni to ufinancovat. Navíc se ve výběrovém řízení přihlásil jen jediný zájemce,“ uvedl Raus. „Záměr nevzdáváme, ale budeme jej realizovat po etapách,“ doplnil Rais.

Z očekávaných 70 milionů nakonec náklady na dostavbu patra pavilonu, který stojí vedle nedávno dokončeného pavilonu akutní medicíny, vzrostly na 116 milionů korun. Zjednodušený projekt by měl stát zhruba polovinu, uvedl Rais. Do nástavby by se pak měla přesunout oddělení z pavilonu č. 8, dětské a ORL.

Plánovaná centralizace souvisí s dokončení pavilonu akutní medicíny za zhruba půl miliardy korun. Ten právě prochází kolaudačním řízením. V srpnu by se měly zprovoznit společné prostory pavilonu. Kolaudace pak čeká část radiologie, na přelomu srpna a září zbytek budovy.

Nemocnice chce veřejnost seznámit s novým pavilonem zřejmě v druhé polovině září. Po nutném úklidu pak začne v nových prostorách plnohodnotný provoz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?