Karlovarský kraj chystá stavbu nového sídla záchranné služby

23. 7. 2010 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj připravuje stavbu nového sídla krajské záchranné služby. Náklady na jeho vybudování mají dosáhnout zhruba 100 milionů korun, přičemž na technologické vybavení by kraj chtěl získat peníze z dotací, informovala mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.


„V současné době máme zpracovanou dokumentaci pro územní rozhodnutí a připravujeme podklady pro stavební povolení,“ uvedl hejtmanův náměstek Petr Navrátil. Instalaci technologií předpokládá v listopadu 2011.

Technologie by měla zaplatit dotace z Integrovaného operačního programu. „Na kraj je vyčleněno 100 milionů korun, které by měli čerpat hasiči, záchranná služba a policie. Technologie by měla zajistit plnou provázanost jednotlivých složek integrovaného záchranného systému,“ doplnil Navrátil.

Záchranná služba zatím sídlí v pronajatých prostorech hasičů. Ti je ale budou potřebovat právě pro instalace nových technologií. I proto je nutné, aby kraj během příštího roku začal se stavbou nového sídla záchranné služby.

Stavební náklady by měly být asi 70 milionů korun, technologie mají stát dalších asi 25 milionů, zhruba na čtyři miliony by měla přijít projektová dokumentace. Předběžně zatím kraj počítá s tím, že by si na stavbu vzala záchranná služba úvěr, za který by ručil kraj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?