Karlovarský kraj začal rozesílat poplatky ze soukromých lékáren

7. 9. 2009 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj obdržel první žádosti o proplacení regulačních poplatků zaplacených v soukromých lékárnách v kraji. Možnost vrácení poplatků ze všech lékáren nabízí Karlovarský kraj od září. Na krajský úřad přišlo do čtvrtečního večera 157 žádostí, řekl dnes novinářům hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný...


„Celkem jde o žádosti za 18.330 korun. O jejich schválení pak rozhodne rada a následně budou peníze odeslány na účty žadatelů, případně složenkou,“ uvedl Novotný.

Rada si, jak dnes hejtman řekl, nechala znovu zpracovat právní analýzu zpětného proplácení poplatků ze všech lékáren v kraji. „Podle právního odboru neporušujeme žádný zákon,“ uvedl Novotný.

Dosud formou daru vracel kraj lidem peníze pouze ve své jediné lékárně, nyní možnost rozšířil i na soukromé. Poplatky tak nyní hradí v 91 lékárnách. Vedení kraje očekává, že lidé využijí možnosti nechat si zpětně poplatky zaplatit asi ve 30 až 40 procentech, řekl dnes Novotný.

K proplácení poplatků i v soukromých lékárnách přistoupil Karlovarský kraj jako první ze všech krajů. Kraj totiž nemohl zajistit zřízení krajských lékáren v Sokolově a Chebu, ale také proto, aby se vyhnul případným prvním sporům se soukromými lékárnami, kterým poté, co kraj začal vracet poplatky v jediné krajské lékárně v Karlových Varech, ubyli zákazníci.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?