Karlovarští lázeňští lékaři budou možná vyučovat ve Švédsku

19. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarští lázeňští lékaři a další odborníci budou zanedlouho možná předávat své znalosti a zkušenosti studentům nově založené univerzity ve švédském lázeňském městě Vasberg...


KARLOVY VARY - S návrhem na spolupráci v lázeňství se

na Karlovy Vary nedávno obrátili představitelé vasbergské radnice.

Přímořské město Vasberg, které má více než stopadesátiletou lázeňskou tradici, vyčlenilo 100 milionů švédských korun na výstavbu univerzity, která by měla být otevřena ještě v září.

„Na této univerzitě se má vyučovat například lázeňský management, marketing, fyziologie, propagace zdraví a podobně,“ řekl novinářům náměstek karlovarského primátora Jiří Dietz (ČSSD).

Vasbergští by uvítali nejen přítomnost karlovarských odborníků přímo v přednáškových sálech, ale také možnost stáží svých studentů v lázeňských zařízeních Karlových Varů. Karlovarské radnici navrhují mimo jiné také spolupráci při vytvoření evropského projektu moderní zdravotnické turistiky a boje proti dlouhodobé pracovní neschopnosti.

„Radnice osloví a bude jednat s lázeňskými manažery Karlových Varů a s Kolegiem karlovarských lázeňských lékařů o konkrétních možnostech této spolupráce,“ řekl Dietz.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?