Katolická charita dopravila do Kábulu pomoc za 1,5 milionu korun

5. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká katolická charita distrubuuje tento týden do nemocnic v Afgánistánu zdravotnické přístroje a pomůcky. Zdravotníci z organizace Ibn Sína darované léky použijí ve svých klinikách...


PRAHA - Humanitární pracovníci sdružení Česká katolická charita ve spolupráci s místní humanitární organizací Ibn Sína a nizozemskou charitou Cordaid distribuují tento týden do afghánských nemocnic zdravotnické přístroje, materiál a pomůcky v hodnotě 1,5 milionu korun.

Vybavení rozvážejí do dvou nemocnic v Kábulu a do nemocnic v dalších dvou městech.

Charita dnes informovala, že se zdravotníci z organizace Ibn Sína darované léky použijí ve svých klinikách; provozují jich 36 a k tomu čtyři mobilní. Do nemocnic v Gardezu a v Ghazním přijdou polohovací postele a invalidní vozíky.

Humanitární náklad obsahuje téměř půl tuny léků, zejména analgetik a antibiotik, dvě tuny zdravotnického materiálu - přístrojů, nástrojů a pomůcek - a dvě tuny dětského zimního oblečení.

Charita vypravila pomoc za finanční podpory českého ministerstva zahraničních věcí a ministerstva obrany. Je to během posledních 10 měsíců druhá humanitární zásilka, kterou do afghánských nemocnic česká Charita dopravila.

Loni na přelomu dubna a května rozdělili její humanitární pracovníci v osmi afghánských nemocnicích léky v hodnotě 2,5 milionu korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?