Kdepak, demise opět nebude

1. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Hejtmani vyzvali k demisi ministryni zdravotnictví. Pokud však opravdu chtějí, aby padl viník odpovědný za systém financování zdravotnictví, měli by k demisi vyzvat celý stát. To ale dost dobře nejde, píše autor komentáře Hospodářských novin...


Hejtmani vyzvali k demisi ministryni zdravotnictví. Pokud však opravdu chtějí, aby padl viník odpovědný za systém financování zdravotnictví, měli by k demisi vyzvat celý stát.

To ale dost dobře nejde. A komu by se chtělo sestavovat jmenovitý seznam viníků? Vždyť by se na něj dostali nejen předchozí ministři, ale stovky politiků, zejména zákonodárců, i tisíce osob, které ovlivňují chod jednotlivých zdravotnických zařízení v regionech.


Hejtmani žádají demisi Součkové

Kdo je vinen víc? Špatní manažeři nemocnic, lékaři, kteří stále chtějí vyšší mzdy, nebo ministr, který nařídil přidávat i tam, kde ředitel varoval, že na vysoké platy nemá? Lidé, kteří lobbují za dražší léky, či politici, kteří se bojí žádat, aby si voliči na léky víc připláceli? Kontrastů je zdravotnictví plné, demisi však nepodá nikdo.

MARTIN DENEMARK, Hospodářské noviny, 1.9.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?