Kdo je obětí? Pacient, nebo litomyšlská nemocnice?

8. 12. 2010 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Kraj nechce rušit žádné nemocnice a odmítá omezení rozsahu a kvality poskytované péče o pacienty. Apeluje na vládu, aby odvrátila hrozbu, že část mladých lékařů v rámci iniciativy Děkujeme, odcházíme! opravdu odejde.


Dnes ještě kraj nedokáže přesně říci, kolik lékařů reálně podá výpověď. Odboráři čísla nezveřejnili, ale v Litomyšli mají jasno. Nakonec jako vždy.

Podle ředitele Libora Vylíčila chce Pardubický kraj vyslat litomyšlské lékaře do okolních nemocnic, kde mají nahradit odborníky, kteří odejdou v rámci této výzvy.

Je s podivem, kam na svá tvrzení pan ředitel chodí. Na krajské porady s kolegy z nemocnic a odboráři nechodí, ale přesto rozsévá mezi pacienty a lékaři nepravdy a ještě se staví do pozice obětního beránka.

Kdyby se účastnil porad, věděl by, že ředitelé nemocnic společně s Lékařským odborovým klubem a krajem vyzývají prostřednictvím Asociace krajů ČR vládu, aby se vážně zabývala požadavky mladých lékařů a urychleně řešila situaci ve zdravotnictví.

Také by byl informován o tom, že kraj odmítá úvahy ministerstva zdravotnictví o snižování platů lékařů a nesouhlasí se snížením úhradové vyhlášky navrhované ministerstvem zdravotnictví.

Namísto aby přispěl svým názorem k tomu, jak současnou situaci co nejlépe řešit, raději pan ředitel hovoří o zákulisních hrátkách. Má zřejmě na mysli ty, které rozehrává v Litomyšli.

Autor je hejtmanem Pardubického kraje

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?