Kladenská nemocnice stále čeká na nového ředitele

21. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Kladenská nemocnice stále jako jediná krajská nemocnice ve Středočeském kraji nemá nového ředitele. "Protože jde o velkou oblastní nemocnici, která je ve složité hospodářské situaci, nechce Rada kraje...


KLADNO - činit žádná ukvapená rozhodnutí,“ řekl dnes mluvčí Středočeského kraje Martin Krafl.

V nemocnici se před nedávnem uskutečnil forenzní audit a středočeští radní uspořádali nové výběrové řízení na jejího ředitele. Rada však dosud nerozhodla o vítězi, neboť čeká na výsledek krajské kontroly poskytování zdravotní péče a ekonomického provozu v nemocnici.

Podle Krafla bude pro nově jmenované vedení nemocnice prvořadým úkolem její oddlužení. „Rada kraje rozhodne o novém řediteli nemocnice v brzké době s tím, že rozhodnutí nebude protahovat přes nezbytně nutnou dobu,“ dodal.

Středočeský kraj řeší problém 13 bývalých okresních nemocnic s celkovým zadlužením kolem 800 milionů korun. Dluh kladenské nemocnice se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Kraj pokládá podle Krafla za nutné, aby ministerstvo zdravotnictví uhradilo všechny závazky nemocnic z minulosti. Zástupci ministerstva však oponují a navrhují pouze odkup poloviny pohledávek nemocnic od jejich věřitelů Českou konsolidační agenturou.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?