Kladné body pro lidi, co se starají o své zdraví

23. 11. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Část peněz, které zaplatí na zdravotním pojištění, mohou od nového roku získat zpět klienti České národní zdravotní pojišťovny v programu Bonus Plus...


Liberec - Část peněz, které zaplatí na zdravotním pojištění, mohou od nového roku získat zpět klienti České národní zdravotní pojišťovny.

Ta pro ně připravila výjimečný program, jenž nazvala Bonus Plus. V jeho rámci bude bonifikovat občany, kteří se rozhodnou aktivněji pečovat o své zdraví. Na základě určených kritérií získají pojištěnci ČNZP kladné body, jež promění za služby nebo produkty podporující zdraví a zdravý způsob života.

„Jde například o příspěvek na vitamíny, obroučky brýlí, očkování, které není hrazeno ze zákona, příspěvek na rehabilitaci, ozdravný program pro děti,“

uvedla Ing. Markéta Nešporová z liberecké pobočky ČNZP. Při zavedení bonusového systému, jehož princip znají motoristé, má pojišťovna v úmyslu vzbudit zájem mezi pojištěnci o celkový životní postoj ve vztahu k vlastnímu zdraví.

Kladné body získávají ti, jež se pravidelně podrobují preventivním prohlídkám až už u praktického lékaře, zubaře nebo gynekologa. Odměna v podobě bonusových bodů je připravena pro dárce krve a krevní plazmy a také pro ty, kdož čerpají v roce lékařskou péči v menší míře, než je celostátní průměr jejich věkové skupiny.

„Všechny body se zaznamenávají do speciální bonusové knížky, která je opatřena originálním číslem. Dvakrát ročně se všechny knížky slosují a pro výherce jsou připraveny zajímavé ceny,“ dodala Ing. Nešporová. Podobný program je u nás zatím ojedinělý a hned v prvních dnech po jeho spuštění se setkal s kladným ohlasem.

jav, Liberecký den, 23.11.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?