Klienti pojišťovny zdarma surfovali po Internetu

27. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Projekt bezplatného přístupu na Internet, který v Ústeckém kraji testovaly pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) v Teplicích a v Liberci, se nyní vyhodnocuje. Pak správní rada pojišťovny rozhodne, zda se rozšíří na všechny pobočky VZP. "Během měsíce bude rozhodnuto, jestli lze tento projekt uvést do praxe. Pokud by totiž byly na jedné pobočce čtyři počítače s vybavením, činily by náklady asi 350 tisíc korun...


Ústí nad Labem - “ vysvětlil Ing. Benák. Vybavení sedmi desítek poboček a tří desítek externích pracovišť by tak přišlo na desítky miliónů korun.

I když v pilotním testovaném projektu mohli klienti, kteří se prokázali průkazkou VZP, surfovat půl hodiny bezplatně po Internetu, novinka směřuje jinam.

„Internet by měl sloužit třeba k přístupu na extranet. Je to uzavřený okruh pro získání údajů pro smluvní partnery, kteří by se museli prokázat uživatelským jménem a heslem,“ vysvětlil Jan Benák. Pojištěnci by také mohli v budoucnu studovat na Internetu svoji zdravotnickou dokumentaci.

top, Ústecký deník, 25.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?