Komise chce právní rozbor k zakázce pro středočeské nemocnice

24. 3. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Hodnotící komise k zakázce za 35 milionů korun na jednotnou komunikační infrastrukturu středočeských nemocnic požaduje právní rozbor k nabídkám uchazečů.


Své stanovisko k celé věci zaujme příští týden ve středu, řekl ČTK mluvčí krajských nemocnic Patrik Tomšů.

Antimonopolní úřad nedávno našel v tendru chyby a zrušil rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky. Soutěž původně vyhrálo sdružení GTS Novera a T-Mobile.

Tendr následně napadla Telefónica O2, jejíž nabídka skončila druhá v pořadí. Podle firmy vítěz tendru GTS Novera a T-Mobile nesplnil zadávací podmínky v oddílu týkajícím se sankčních pokut za nedodržení všech podmínek plnění zakázky.

Antimonopolní úřad v tendru nenašel chyby poprvé. Už loni v létě konstatoval, že nebyly splněny podmínky pro zrušení zadávacího řízení. Soutěž proto musela pokračovat, přestože ji zadavatel zamýšlel zrušit.

Tomšů uvedl, že dnes zasedala zcela nová hodnotící komise k této zakázce. „Komise si vyžádá právní rozbor, bude naprosto precizně a podrobně posuzovat nabídky obou uchazečů, jak toho konsorcia, tak Telefóniky O2, potom bude právní analýza, bude se vyjadřovat ke sporným odstavům a během příštího týdne opět ve středu znovu zasedne a zaujme své stanovisko,“ dodal mluvčí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?