Kontroly táborů v hradeckém kraji odhalily jen drobné nedostatky

3. 8. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Hygienici v Královéhradeckém kraji během července provedli 89 kontrol letních táborů, při kterých odhalili například nedostatky při zásobování pitnou vodou a další drobná pochybení. Vzhledem k přístupu provozovatelů a okamžitému zjednání nápravy hygienici neuložili žádnou pokutu.


V souvislosti s nedostatky v oblasti zásobování pitnou vodou jeden z provozovatelů předložil nový protokol o rozboru pitné vody s vyhovujícím výsledkem, ve druhém případě byl zajištěný dovoz pitné vody cisternou.

Hygienici například ve dvou případech zjistili nedostatky ve zdravotní dokumentaci dětí a v šesti případech pochybení v ubytování. „Podle údajů ze zdravotních deníků se objevují u dětí drobné úrazy, odřeniny. Nebyl zaznamenán vyšší výskyt klíšťat ani nebyl nahlášen žádný epidemický výskyt zažívacích potíží,“ uvedli hygienici.

Hygienici ke konci července v Královéhradeckém kraji evidovali 213 zotavovacích akcí, kterých se účastní 16.635 dětí. Dalších 819 dětí se v kraji účastní takzvaných jiných podobných akcí, tedy pobytů s méně než 30 dětmi nebo pobytů kratších než pět dnů.

Loni hygienici v hradeckém kraji v červenci a srpnu udělali na letních táborech 162 kontrol. Zjistili také spíše drobnější nedostatky.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?