Kraj uhradil za regulační poplatky více jak 27,5 milionů

14. 8. 2010 6:39
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj hradil poplatky za pacienty od února loňského roku. Proplácet je přestal letos v červnu. Za 16 měsíců kraj vyplatil za regulační poplatky více jak 27,5 milionů korun.


„Za tuto dobu jsme vyhověli 219 034 žádostem. Tohle číslo ještě není zcela konečné, ovšem předpokládám, že se změní již pouze minimálně,“ uvedl Václav Larva, radní pro zdravotnictví Karlovarského kraje a člen představenstva Karlovarské krajské nemocnice. Na letošní rok měl Karlovarský kraj na regulační poplatky vyčleněno zhruba 20 milionů korun. „Vzhledem k tomu, že jsme regulační poplatky přestali proplácet letos v červnu, tak jsme tyto peníze samozřejmě všechny nevyčerpali. Kraj za ně vyplatil zhruba 6,5 milionů korun. Zbytek peněz určitě zůstane ve zdravotnictví, protože tam jsou potřeba,“ konstatoval Josef Novotný, hejtman Karlovarského kraje.

Na zrušení proplácení regulačních poplatků se v červnu shodla asociace hejtmanů. Karlovarský kraj proplácel poplatky ve všech třech svých nemocnicích, Léčebně dlouhodobě nemocných v Nejdku a ve své lékárně v karlovarské nemocnici. Proti tomu se ovšem vzbouřili ostatní provozovatelé lékáren a kraj proto začal od loňského září proplácet poplatky i ve všech 91 lékárnách v celém regionu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?