Kraj zřídil novou funkci za tisíce

17. 9. 2010 8:07
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeský kraj zřídil novou placenou funkci pro komunistickou zastupitelku Jiřinu Fialovou. Předsedkyně zdravotního výboru už nebude neuvolněná funkce, ale bude z ní úředník na plný úvazek.


Zvýší se i její odměny. Zatímco dosud měla podle mluvčí úřadu Berill Maschekové 8740 korun, nyní to bude 66 350 korun.

Opozici se to ani trochu nelíbí. „Je to nehorázný požadavek, že jí to chtějí dát, když se scházejí několikrát do roka. Čekal bych i odpovídající kvalifikaci, ale o znalostech Jiřiny Fialové z oblasti zdravotnictví pochybuji,“ namítal na jednání zastupitelstva, kde levice novou funkci prosadila, Ivo Rubík (ODS).

Podle člena zdravotnického výboru za ODS Josefa Kantůrka se výbor letos sešel jen dvakrát. „Mluví se o snižování platů ve zdravotnictví a my tady zřídíme další placenou funkci,“ podotkl nesouhlasně další zastupitel ODS Ladislav Kutík.

Jiřina Fialová jen velmi stroze svůj nový post obhajovala. „Chceme se scházet častěji, museli jsme čekat na výsledky práce odboru, ale pokud tady budu, tak to pohlídám,“ uvedla kandidátka KSČM na senátorku za Mělnicko. Na opakované výzvy, aby zastupitele seznámila se svou kvalifikací a koncepcí, vytrvale mlčela.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?