Kraje ruší vracení poplatků

8. 6. 2010 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Další kraje ruší vracení zdravotnických poplatků. Po Pardubickém kraji (přestal vracet 2. června), učinily včera stejný krok další tři kraje, Moravskoslezský, Karlovarský a Královéhradecký.


Ten ukončí platby už ve čtvrtek, Karlovarský 15. června a Moravskoslezský o dva dny později. Středočeský kraj naopak ohlásil, že zatím proplácení poplatků za pacienty zachová s tím, že o dalším postupu rozhodne, až budou známi ministři vnitra a zdravotnictví.

Jak včera uvedl mluvčí královéhradeckého hejtmanství Imrich Dioszegi, kraj tak reaguje především na výhrady Evropské komise, podle níž může být dosavadní systém proplácení zdravotnických poplatků formou nedovolené podpory.

Také karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD) rozhodnutí krajských radních zdůvodnil tlakem z Bruselu. Období do 15. června podle něj bude sloužit k tomu, aby si občané stihli vyřídit dosud neuplatněné nároky na získání daru od kraje k proplacení regulačních poplatků.

„Vedení Moravskoslezského kraje se rozhodlo připravit materiál na zasedání rady, která se uskuteční 16. června. Od čtvrtka 17. června je již nebude Moravskoslezský kraj proplácet,“ informovala mluvčí kraje Šárka Vlčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?