Krajská komise vybrala nové ředitele nemocnic v Mostě a Chomutově

7. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Řízení mostecké nemocnice převezme jeho dosavadní technický náměstek Vladimír Vopelka, vedení chomutovské nemocnice se ujme bývalý ředitel nemocnice v Chebu...


Komise ústeckého krajského úřadu vybrala nové ředitele nemocnic s poliklinikou v Mostě a Chomutově. Řízení mosteckého zařízení převezme jeho dosavadní technický náměstek Vladimír Vopelka, vedení chomutovské nemocnice se ujme bývalý ředitel nemocnice v Chebu Milan Burša. Vítěze výběrového řízení musí příští týden potvrdit krajští radní, řekla ČTK mluvčí úřadu Romana Konečná.

Vopelka nahradí ve funkci Jiřího Švece, který odchází do důchodu. Jedním z prvních úkolů nového ředitele bude sehnat 45 milionů na rekonstrukci čtyř operačních sálů. Se žádostí o státní dotaci totiž nemocnice neuspěla.

Sály navíc vyžadují i obnovu vybavení za dalších 30 milionů, část přístrojů je totiž ze 70. a 80. let. „Zatímco se stavebními úpravami už stát nechce mít nic společného, na vybavení nemocnic přístroji existuje dotační titul. Doufejme, že alespoň v tomto případě peníze dostaneme,“ řekl ČTK již dříve Vopelka.

Bývalého šéfa chomutovské nemocnice Karla Balabána odvolali v lednu ústečtí krajští radní. Ředitel podle nich manažersky selhal, nemocnice patří ke zdravotnictvím zařízením s největší ztrátou - přesáhla 288 milionů korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?