Krajskou nemocnici budou řídit noví lidé

29. 6. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlínská Baťova nemocnice bude mít od čtvrtka nové vedení. Rada kraje, jako jediný akcionář této společnosti, v pondělí odvolala k poslednímu červnu stávající představenstvo ve složení Petr Pšikal, Jiří Procházka a Lubomír Doležel.


Od července budou stát v čele krajské zdravotnické instituce její současný primář ARO Bohuslav Škubal, Zdeněk Vachala a Marie Gajdošová.

„Každý z devítičlenné výběrové komise přišel po uzavření přihlášek se třemi svými adepty. Tým primáře Škubala se objevil v každém z těchto výběrů, a v průsečíku tak vyšel jako vítěz,“ poodhalil průběh výběrového řízení hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Rada kraje následně jednomyslně odsouhlasila tento manažerský tým do čela zlínské nemocnice. „Podporu novému představenstvu předtím nadpoloviční většinou vyjádřili i stávající primáři krajské zdravotnické instituce,“ doplnil hejtman.

Zda bude vítěz výběrového řízení také novým ředitelem nemocnice, zatím podle něj zcela jasné není. „Bylo to sice v podmínkách výběrového řízení, ale podle zákona může představenstvo vybrat vedení podle sebe,“ poznamenal Mišák. Stejně tak se podle něj může současný trojčlenný tým libovolně rozšířit.

Nadcházející čelný představitel Baťovy nemocnice se o svém jmenování dozvěděl stejně jako média z tiskové zprávy.

„Oficiálně tuto informaci zatím nemám, a výběrové řízení je pro mne tedy neustále v běhu. Více proto ke svému působení na novém postu řeknu až po obdržení jmenovacího dekretu,“ řekl Bohuslav Škubal.

Podle hejtmana Stanislava Mišáka bude jak odstupující, tak nové představenstvo krajské nemocnice oficiálně vyrozuměno dnes.

A co na to říká současný ředitel Petr Pšikal? „Myslím, že vybraný primář Škubal má s vedením lidí zkušenosti a dobře zná prostředí Baťovy nemocnice. To je podle mě pro zachování kontinuity vývoje této zdravotnické instituce zásadní,“ vzkázal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?