Krajští radní odvolali ředitele havířovské nemocnice Holuba

24. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajští radní dnes odvolali z funkce ředitele nemocnice v Havířově na Karvinsku Pavla Holuba. Rozhodli tak na základě kontroly, která zjistila porušování pravidel pro nakládání s léčivy...


OSTRAVA - Krajští radní ve čtvrtek odvolali z funkce ředitele nemocnice v Havířově na Karvinsku Pavla Holuba. Rozhodli tak na základě kontroly, která zjistila porušování pravidel pro nakládání s léčivy, řekla Kateřina Churá z tiskového oddělení krajského úřadu. Řízením nemocnice byl dočasně pověřen vedoucí odboru investic krajského úřadu Leo Nevřela.

Někteří lékaři nemocnice totiž tvrdili, že v zařízení selhává zásobování léky a může být tak ohrožen i život pacientů. V nemocnici proto z podnětu krajského úřadu začala hloubková kontrola.

Na chybnou dodávku léků si řediteli písemně stěžoval například zástupce primáře interního oddělení Jiří Spilka.

„Dodavatel stále ignoruje naše požadavky a většinu pravidel zásobování, a narušuje tím chod léčebného procesu u hospitalizovaných pacientů, což může vést k ohrožení jejich zdravotního stavu,“ píše Spilka ve své stížnosti.

Spilka upozornil také na častou záměnu forem léků. Místo injekcí jsou dodávány třeba tablety.

„Léky pro ohrožené pacienty musíme dovážet sanitou z jiných lékáren, abychom zajistili adekvátní péči,“ dodává Spilka ve stížnosti. Za lékaře se postavil také místní Lékařský odborový klub - Svaz českých lékařů.

Holub ve středu pochybení odmítl a tvrdil, že by za celou kauzou mohl být útok na jeho ředitelské místo.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?