Kralupy nad Vltavou chystají prodej nemocnice

4. 7. 2012 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Kralup nad Vltavou se chystá prodat nemocnici s poliklinikou, městu chybějí prostředky na její opravu a údržbu. Za objekt, který provozuje soukromá firma, hodlá město získat nejméně 40 milionů korun. Nový vlastník má zaručit poskytování zdravotnických či sociálních služeb v budově na nejméně 20 let. Text výběrového řízení projedná rada města tento měsíc, sdělila včera ČTK referentka městského úřadu Lenka Moravcová.


„Budovu prodáváme i s nájemcem, který ji má pronajatu do roku 2020,“ uvedla Moravcová. Vítězem výběrového řízení se stane zájemce s nejvyšší nabídkou, který splní stanovené podmínky. O využití získaných peněz zatím vedení města údajně nerozhodlo.

Mezi stanovená kriteria patří i to, že nový majitel bude muset vložit 10 milionů Kč do provozu a nemovitosti ve lhůtě 84 měsíců. Městu také firma zachová předkupní právo na nemovitost ve výši, za niž ji koupila, přičíst k ní bude možné zhodnocení objektu za 15 let. Kupující se současně zaváže převzít veškeré smlouvy spojené s provozem nemocnice s lékařské služby první pomoci.

Kralupští zastupitelé se rozhodli k prodeji letos v červnu, uvedla Moravcová. O prodeji nemocnice s poliklinikou se hovoří již od roku 2010. Budova dnešní nemocnice byla postavena za druhé světové války, aby tam byl okresní národní výbor a soud.

V šedesátých letech začala být postupně využívána jako nemocnice a rozšiřovala se. Od roku 2000 nemocnici provozuje společnosti RHG. Dnes poskytuje širokou ambulantní zdravotní péči včetně neurologie, kardiologie, diabetologie či 132 lůžek pro dlouhodobě nemocné.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?