Kriminalisté zjišťují, odkud měl otrávený muž jedovatý alkohol

16. 7. 2013 7:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Kriminalisté stále zjišťují, odkud pocházel jedovatý alkohol, při jehož konzumaci se na Kladensku minulý týden otrávil metanolem třiašedesátiletý muž. Od pátku leží v kritickém stavu v kladenské nemocnici. ČTK to řekla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.


„Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí a celním úřadem policie intenzivně pátrá po zdroji jedovatého alkoholu. Zatím nevíme, kde k němu muž přišel,“ uvedla Nováková. Policie se také snaží najít další lidi, kteří mohli alkohol spolu s mužem konzumovat.

„Muž je hospitalizován ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení,“ řekl ředitel kladenské nemocnice Vladimír Lemon.

Muž šel v pátek k sousedům a zkolaboval, sousedé mu zavolali záchranou službu. Vyšetření zjistilo, že má v krvi velmi vysokou hodnotu metylalkoholu. Letos je to osmý případ otravy metanolem.

Podle policie s největší pravděpodobností nejde o žádný nový zdroj jedovatého alkoholu, ale je to stále důsledek metanolové kauzy od podzimu loňského roku. Metanolová aféra vypukla loni 3. září. Na otravu jedovatým metanolem zemřelo v České republice již 45 lidí, poškozených je přes 130. Od počátku letošního roku zaznamenala policie sedm případů otrav, většina z nich skončila smrtí. Lidé umírali například na Kladensku, Opavsku, Olomoucku nebo v Praze.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?