Krizový plán je připravený

18. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nejbližší dny rozhodnou o budoucnosti Nemocnice Planá. Koncepce, na jejímž základě dá nebo nedá ministerstvo zdravotnictví peníze, je hotová...


Planá - Nový management v čele s ředitelem Ladislavem Vadlejchem dokončil včera návrh zásadních změn v Nemocnici Planá. Na jeho základě rozhodnou na ministerstvu zdravotnictví, zda a kolik do zařízení dají finančních prostředků, aby se dostalo z finanční krize.

„Návrh konzolidačního programu jsme s ředitelem probrali a doplnili. V úterý ho ještě posoudí komise pro hospodaření nemocnice. Ve středu 20. února ho odfaxujeme na ministerstvo zdravotnictví, které si ho prostuduje a pak určí definitivní termín jednání,“ popsal postup dalších dnů přednosta okesního úřadu Jiří Wagner.

„Věřím, že budeme úspěšní,“ doufá ředitel Vadlejch. Se změnami, které v nemocnici připravuje, ale nechce jít na světlo před jednáním na ministerstvu. „Mohu říci jen to, že dojde k restrikci oddělení i k propouštění,“ řekl. Přednosta doplnil, že v každém případě půjde o zásadní a nepopulární opatření.

„Jde o reálný podklad pro jednání na ministerstvu. Je jasné, že se nemocnice bez pomoci nerozjede. Klíčovou otázkou je zefektivnit provoz, vše podstatné soustředit do nové budovy,“ řekl Wagner. Některá připravovaná opatření pouze naznačil. Není vyloučeno, že ve staré budově bude zřízena léčebna dlouhodobě nemocných, dojde k restrikci lůžek a slučování pracovišť.

„Je třeba zvýšit obložnost lůžek, stát nebude financovat prázdnou nemocnici. Věřím, že kroky vedení nemocnice budou účinné a správné,“ dodal.

Mezi zaměstnanci panuje nervozita a obavy. Zřejmě i tentokrát dostanou pouze zálohu na plat, obávají se propouštění, nemají vůbec tušení, co management připravuje.

MARIE PODZIMKOVÁ, Tachovský deník, 16.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?