Kubek: zdravotníci doplácejí na vládu

22. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Zdravotníci nebudou nadále oslíčky, kteří se pokorně otřesou vždy, když neschopná vláda potřebuje peníze," říká Milan Kubek. "Pokud by ministři odmítli splnit své sliby, pak by jako podvodníci nemohli nadále zastupovat občany..."


„Zdravotníci nebudou nadále oslíčky, kteří se pokorně otřesou vždy, když neschopná vláda potřebuje peníze. Pokud by ministři odmítli splnit své předvolební sliby, pak by jako podvodníci a lháři nemohli nadále zastupovat občany, kteří jim dali důvěru,“ řekl Milan Kubek, předseda Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů, druhé největší odborové organizace ve zdravotnictví.

Uvedl, že pro jeho organizaci je současný, vládou zpracovaný návrh reformy veřejných financí, nepřijatelný.

„Tíhu reformy nemohou na svých bedrech nést jako vždy pouze zaměstnanci pracující ve veřejných službách. Kategoricky odmítáme další odklad zavedení 16třídní tarifní tabulky. Protestujeme proti chystanému okradení zdravotníků, učitelů, vědců,“ řekl Kubek.

Dodal, že „v roce 2002 jsme zaplatili daň za opoziční smlouvu, v roce 2003 přispíváme na náhradu povodňových škod, v roce 2004 bychom měli zaplatit 10 miliard jako účet za TV Nova“. Stávkovou pohotovost proti možným změnám v odměňování odstartoval v úterý Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče, který je ve zdravotnictví největší.

Právo, 22.05.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?