Kurs pro sanitářky absolvovalo přes 60 odsouzených žen

30. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pomocnou ruku odsouzeným ženám, které se chtějí vrátit zpět do společnosti, podává kurz pro sanitářky v Domově sv. Karla Boromejského. Cílem projektu je zlepšit podmínky pro resocializaci odsouzených žen...


Pomocnou ruku odsouzeným ženám, které se chtějí vrátit zpět do společnosti, podává kurz pro sanitářky v Domově sv. Karla Boromejského. Letos kurz pokračuje již osmým rokem. Na jeho vzniku se podílela Kongregace sester boromejek a Vězeňská služba ČR. Zároveň je tento sanitářský kurz sv. Zdislavy schválen Ministerstvem zdravotnictví ČR. Finančně je podporován farmaceutickou společností GlaxoSmithKline.

Cílem projektu sanitářského kurzu je zlepšit podmínky pro resocializaci odsouzených žen ve výkonu trestu. Na osvědčení o složení praktické i teoretické části závěrečné zkoušky není totiž patrné, že žena kurz absolvovala ve výkonu trestu. Ženám tak kurz pomáhá v následném období při hledání práce po propuštění.

„Výkon trestu působí velmi emotivně na psychiku žen. Kurz ženám pomáhá znovu nalézt důvěru v sebe samu i ve své okolí při péči o nemocné seniory v Domově sv. Karla Boromejského. Některé z žen nám napíší nebo přijedou na návštěvu i po propuštění z výkonu trestu, neboť zde nalezly nové přátele, jiné už nechtějí žádným způsobem vzpomínat na dobu zde prožitou a začnou žít nový život,“ říká SM. Konsoláta Frýdecká, představená Domova sv. Karla Boromejského.

Podle kvalifikovaného odhadu se po propuštění z výkonu trestu zařadilo 62% žen

do pracovního procesu. Za dobu trvání sanitářského kurzu úspěšně absolvovalo celkem 63 žen.

(red), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?