Kutná Hora je připravena předat městskou nemocnici kraji

3. 4. 2009 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Podle starosty Iva Šalátka se už zpracovává audit a účetní závěrka společnosti Nemocnice Kutná Hora, která zdravotnické zařízení provozuje. Smlouvu o majetkovém převodu má hejtmanovu náměstkovi Zdeňku Seidlovi předložit za 14 dnů...


Kutná Hora je připravena předat městskou nemocnici Středočeskému kraji. Podle starosty Iva Šalátka (ODS) se už zpracovává audit a účetní závěrka společnosti Nemocnice Kutná Hora, která zdravotnické zařízení provozuje. Smlouvu o majetkovém převodu má hejtmanovu náměstkovi Zdeňku Seidlovi (ČSSD) předložit za 14 dnů. Šalátek to řekl ČTK.

Starostu proto překvapilo, že ho dnes dopisem hejtman David Rath vyzval k urychlenému převodu zdravotnického zařízení na kraj. Se Seidlem totiž jednal ve středu a dohodli se i na další schůzce v polovině dubna. Bližší termín se jim kvůli pracovnímu vytížení nepodařilo najít.

Rath v dopise zároveň uvedl, že podmínkou převodu je převzetí celého areálu nemocnice včetně polikliniky a lékárny. Město je chtělo původně prodat. Pokud má ale kraj o ně zájem, nevidí starosta problém v tom, aby byly součástí převodu.

Kutnohorskou nemocnici do začátku března provozovala společnost Medistyl-Pharma, která měla také zájem o její koupi. Na začátku roku ale městu nabídl Středočeský kraj, že zdravotnické zařízení převezme. Medistyl-Pharma se kvůli tomu začala obávat o další podnikání v Kutné Hoře a nemocnici městu vrátila.

Středočeský kraj by chtěl kutnohorskou nemocnici převést pod své zařízení v Kolíně. Rath už dříve řekl, že v ní chtějí udržet základní spektrum akutních oborů, tedy menší akutní internu, menší akutní chirurgii se zaměřením především na jednodenní chirurgii a s největší pravděpodobností menší oddělení jednodenní chirurgie pro oblast gynekologie. Těžištěm má být zajištění následné péče pro kolínskou a kutnohorskou nemocnici.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?