Kutnohorskou nemocnici řídí radní Domas

3. 1. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové vedení získala od začátku roku kutnohorská nemocnice. Rozhodlo o tom mimořádné zasedání rady města. Vítěz výběrového řízení na post ředitele ústavu totiž rezignoval...


Mimořádné zasedání rady rozhodovalo, kdo povede ústav místo vítěze konkursu, který rezignoval.

Kutná Hora - Nové vedení získala od začátku roku kutnohorská nemocnice. O tom, kdo se postaví do čela zdravotnického zařízení, rozhodovalo mimořádné zasedání rady města. Vítěz výběrového řízení na post ředitele ústavu, Karel Weisner, se totiž písemně vzdal funkce.

„Zdůvodnil to tím, že dostal výhodnější nabídku v regionu, kde působí,“

vysvětlil starosta Květoslav Hlavatý (ODS) důvody rezignace Weisnera, který měl do Kutné Hory přijít z Vrchlabí. Město nenabídlo funkci ředitele uchazeči, který se ve výběrovém řízení umístil na druhém místě.

„Nechtěl to dělat na plný úvazek. Proto jsme se jako rada rozhodli, že výběrové řízení zrušíme,“ doplnil starosta Hlavatý. Do skončení nového konkursu na funkci ředitele, jehož uzávěrka je 28. února, pověřili radní řízením nemocnice svého kolegu Josefa Domase (ODS), který v nemocnici léta pracuje jako primář léčebny dlouhodobě nemocných. Včera ho vedení města oficiálně představilo přednostům jednotlivých oddělení. V nové funkci bude muset Domas splnit některé požadavky rady města.

„Jeho hlavním úkolem je stabilizace poměrů v nemocnici, především co se týká zdravotnického personálu, a zmapování celé situace,“ podotkl starosta. Zároveň doplnil, že se město v této souvislosti nevyhne ani otázkám lepšího ohodnocení lékařů a zajištění bytového zázemí pro potřebné specialisty.

„Je nutné vytvořit klidné podmínky pro práci odborníků,“ naznačil Domas své kroky ke stabilizaci personální situace v nemocnici a ještě konkretizoval:

„Jde o to jednat s lidmi, zamýšlet se nad tím, jak je motivovat, pojmenovávat rušivé elementy, které tady působí, a především zlepšit mezipersonální komunikaci, zvláště mezi vedoucími pracovníky.“

Josefa Domase ještě čeká dovést do konce všechny práce související s rekonstrukcí a přístavbou operačních sálů a využitím nově získaných pracovišť. Ta si pravděpodobně bude moci v dohledné době prohlédnout veřejnost při chystaném dni otevřených dveří.

DALIBOR DOSTÁL, Kutnohorský deník, 3.1.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?