Kvůli černým duším přišla zlínská nemocnice o 885 000 korun

2. 8. 2012 7:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně přišla na platbách od Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (VZP) skoro o 885 000 korun. Důvodem je to, že na její onkologické jednotce intenzivní péče (JIP) pracovaly část roku 2009 i 2010 jen naoko dvě zdravotní sestry, které měly jako jediné potřebné atestace. Informaci přinesl deník DNES.


Problém byl ovšem v tom, že na oddělení prakticky nechodily. VZP proto zaplatila za tamní lůžka jako za standardní, nikoliv jako onkologická JIP, píše dnešní příloha MfD pro Zlínský kraj.

Na údajné černé duše upozornilo v roce 2010 na kraji opoziční hnutí STAN. Věc vyšetřovala i policie, která ji ale podle MfD odložila s tím, že nebyla vyčíslena škoda. Na podnět senátorky a členky dozorčí rady nemocnice Jany Juřenčákové (STAN) se nyní kriminalisté kauzou museli zabývat znovu.

Policejní mluvčí Jana Macalíková však uvedla, že případ byl znovu odložen s tím, že se trestný čin nestal, uvedla MfD. Věc spadá do doby působení minulého managementu, nynější vedení nemocnice jej podle listu „nechce příliš komentovat“.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?