Kvůli odchodu lékařů by se mohla zavřít porodnice v Krči

16. 2. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Pokud opravdu odejdou z pražských nemocnic všichni lékaři, kteří podali výpovědi při akci Děkujeme, odcházíme, musela by se zavřít porodnice v Thomayerově nemocnici v Krči.


Po setkání s řediteli nemocnic to včera řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). V nemocnici na Bulovce by byla zastavena gynekologická péče a tamější oddělení by se soustředilo pouze na porody.

Zda se hrozbu odchodů lékařů podaří ministerstvu odvrátit, bude jasné zřejmě dnes. Část doktorů s návrhem dohody nesouhlasí. Kromě zastavení porodů v krčské nemocnici by se podle Svobody také oddalovaly termíny plánovaných operací.

Příští týden by pak nemocnice přestaly přijímat pacienty na plánované operace a zajišťovaly by pouze akutní péči.

Primátor s řediteli nemocnic, šéfem záchranné služby a zástupci ministerstva zdravotnictví diskutoval o krizovém plánu na zajištění zdravotní péče po 1. březnu.

V případě odchodu lékařů by na tom podle Svobody nejhůře byly zřejmě Fakultní Thomayerova nemocnice a Fakultní nemocnice na Bulovce, kde podalo výpověď 111 a 183 lékařů.

Na Bulovce ale podle mluvčího nemocnice Jakuba Hofmanna vzalo zpět svou výpověď 14 lékařů, dalších 30 nových lékařů má zájem do nemocnice nastoupit. Znovu se ředitelé nemocnic s vedením hlavního města setkají v pondělí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?