Kyjovská nemocnice nechá zbourat ubytovnu ve svém areálu

15. 7. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Kyjov nechá zbourat ubytovnu, která se nachází v areálu a je v ní 32 bytů. Důvodem je havarijní stav budovy, řekla ČTK ředitelka nemocnice Danuše Křiváková. Jihomoravský kraj dal nemocnici na demolici více než pět milionů korun z loňského více než dvousetmilionového přebytku.


Na nové ploše vzniknou parkovací místa, kterých je v areálu nedostatek.

Nemocnice dříve ubytovnu provozovala. „Už to ale není možné. Objekt má narušenou statiku a obyvatelům hrozila různá nebezpečí. Už tak nemohli jít na balkon, protože hrozilo zřícení, budova ujížděla a platila všelijaká omezení. S nájemníky jsme se dohodli na vystěhování,“ uvedla Křiváková. Zaměstnanci nemocnice, kteří v ubytovně bydleli, se přestěhovali do budovy ředitelství.

Podle Křivákové navíc ubytovna nespadá do služeb nemocnice. „Máme se věnovat léčení, nikoliv ubytování. Budovu bychom rádi využili, ale její oprava by nás stála mnohem víc než demolice. Kvůli všem těmto důvodům jsme se rozhodli se jí zbavit,“ vysvětlila ředitelka. Budova by měla zmizet ještě do konce letošního roku. Na jejím místě pak chce vedení zařízení vybudovat parkovací místa, kterých je v areálu nedostatek.

Na demolici poskytl přes pět milionů korun Jihomoravský kraj z loňského téměř dvousetmilionového přebytku. Část peněz přidělil investicím do krajských zařízení jako nemocnice, školy a domovy pro seniory. Zdravotnictví připadlo přes 50 milionů Kč. Část peněz si kraj nechal jako rezervu. Kyjovská nemocnice z přebytku dostane od kraje také přes dva miliony korun na vypracování projektové dokumentace na opravu pavilonu gynekologie a porodnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?