Lázně v Jeseníku chtějí zákaz kouření v restauracích

10. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku uvažuje o tom, že úplně zakáže kouření v pohostinstvích, které léčebné zařízení vlastní. Nyní si kuřáci nesmějí v provozovnách zapálit v době vydávání jídel. "Protože jsou lázně klimatické, zvažujeme úplný zákaz kouření," řekl generální ředitel lázní...


JESENÍK - Vedení Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku uvažuje o tom, že úplně zakáže kouření v pohostinstvích, které léčebné zařízení vlastní. Nyní si kuřáci

nesmějí v provozovnách zapálit v době vydávání jídel. Pokud by zvažované nařízení vedlo k odlivu zákazníků z pronajatých zařízeních, lázeňská společnost by je provozovala sama.

„Pohostinství, která pronajímáme, to znamená Hradní kavárna, Beck a Duo, mají zákaz kouření pouze v době obědů a večeří. Protože jsou lázně klimatické, stojí za úvahu, zda tam do budoucna nezakážeme kouření úplně,“ řekl generální ředitel lázní Pavel Václavík.

Poměrně odvážný krok podle něj stojí za uskutečnění i přesto, že by nejspíš od návštěvy odradil některé zákazníky. „V této chvíli do toho chci jít i s vědomím, že bychom možná provoz těchto zařízení zlikvidovali,“ uvedl v deníku Václavík.

Provozovatelé všech tří zařízení se podle listu obávají důsledků případného rozšíření zákazu, protože už současný stav je pro ně omezující. „Úbytek zákazníků jsme rozhodně zaznamenali.

Večer si lidé chtějí posedět a při tom si také zapálit cigaretu. Jakmile bude platit zákaz, otočí se a odejdou,“ říká Alena Paraskevopulová z baru Beck. Rozšíření zákazu by podle ní znamenalo konec živnosti.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Priesnitzovy léčebné lázně

Ředitel lázní možné důsledky rozhodnutí podle deníku uvědomuje. „Měli bychom pro tyto provozovny využití. Znovu bychom je převzali a provozovali sami jako nekuřácké,“ uvedl Václavík.

Danuše Krčová, Olomoucký den

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?