Lázním Mariánské Lázně vzrostly v pololetí tržby na 297 milionů

6. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Tříprocentní nárůst tržeb na 297,3 milionu korun vykázala za první pololetí a.s. Léčebné lázně Mariánské Lázně, jedna ze dvou největších lázeňských firem v ČR. Obsazenost setrvala na 75 procentech ubytovací kapacity...


MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Tříprocentní nárůst tržeb na 297,3 milionu korun vykázala za první pololetí a.s. Léčebné lázně Mariánské Lázně, jedna ze dvou největších lázeňských firem v ČR. Zvýšení příjmů ovlivnil výhodnější kurz koruny než před rokem. Zisk společnosti přesto klesl o 1,8 milionu na 28,9 milionu korun. Včera to řekl generální ředitel lázní Lev Novobilský.

Lázně za prvních šest měsíců navštívilo stejně hostů jako loni. Jejich obsazenost setrvala na 75 procentech ubytovací kapacity. Z ciziny přijelo 86 procent klientů, dvě třetiny z nich z Německa. Podle Novobilského však mohla být návštěvnost vyšší nebýt recese v Německu. Ovlivnila ji i válka v Iráku.

Do modernizace lázeňského hotelu Pacifik společnost letos vložila 49 milionů korun. Rekonstrukci zahájila již loni a celkem si vyžádá 132 milionů korun. Několik milionů korun stálo dokončení Vídeňské kavárny v Nových lázních.

Podle výše loňských tržeb jsou LLML nejvýkonnější domácí lázeňskou společností, když příjmy o 83 milionů korun převýšily tržby Lázní Františkovy Lázně. Ty jsou však s ubytovací kapacitou 2300 lůžek největší lázeňskou firmou v zemi. LLML mají 1400 lůžek. Společně s lázněmi v Piešťanech jsou ale nejsilnější lázeňskou skupinou v ČR a na Slovensku. Zároveň patří do největšího lázeňského řetězce v Evropě, maďarského Danubius Hotels.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?