Léčebna v Ledči nabídne stovku lůžek

6. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Léčebna dlouhodobě nemocných V Háji u Ledče nad Sázavou nabídne po modernizaci stovku lůžek. Projekt za 42 milionů korun má být dokončen v červnu...


LEDEČ NAD SÁZAVOU - Ledečská radnice, jež je zřizovatelem zařízení, zaplatí čtvrtinu nákladů, zbytek uhradí ministerstvo zdravotnictví.

V léčebně je obsazeno 76 lůžek. Zařízení je největší svého druhu na Havlíčkobrodsku, řekl v úterý starosta Karel Urban (ODS). Opravy se dělají za chodu, uzavření léčebny by mohlo znamenat její zánik, vysvětlil Urban. Podle něj odvádí vedení léčebny dobrou práci a zařízení začíná mít dobrý zvuk. „O umístění je již zájem iz Prahy,“ dodal.

Provoz zajišťuje společnost Nemocnice Ledeč Háj, kterou také vlastní město. „Šli jsme do toho s podmínkou, že si společnost musí zajistit úhradu provozních nákladů, město pomůže jen investičními penězi,“ dodal Urban. Město získalo objekt převodem od státu v polovině 90. let.

Od 60. let v něm byla nemocnice s interním, gynekologicko-porodnickým a dětským oddělením, ale po dostavbě nemocnice v Havlíčkově Brodě byla akutní lůžka zrušena. Ledeč nad Sázavou má na 6500 obyvatel, do zdravotnictví v posledních letech investovala ze svého rozpočtu kolem 25 miliónů korun.

Právo, 6.2.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?