Abby (neregistrovaný)
Warfarin je hrozné svinstvo a pokud ho někdo má předepsaný, měl by trvat na výměně za skutečný lék, jako je třeba Eliquis. Mě Warfarin nasazený po trombóze dostal do invalidního důchodu a způsobil mi bércové vředy, na doporučení několika lékařů jsem si vyběhala Eliquis a můj stav se výrazně zlepšil, bohužel poškození způsobené otravou Warfarinem nejde zvrátit do původního stavu. Přála bych lékařům, kteří "léčí" tímto svinstvem aby si mohli prožít to co prožívám já, aby jeden rok měli moje obtíže a oni by to rozmysleli tento jed předepisovat.
Brum (neregistrovaný)
To je totální nesmysl. Warfarin nedokáže způsobit bércové vředy. Má navíc dosud nezastupitelnou roli u lidí po výměně chlopně. Bohužel ale není pro úplné tupce, kteří nedokáží léky užívat správně a dodržovat příslušná režimová opatření.
Stanislav Šebek (neregistrovaný)
Tak jste brala warfarin špatně nebo vám ho někdo špatně dávkoval a málo kontroloval efekt léčby, ve warfarinové průkazce by jste měla mít po nasazení warfarinu záznam o kontrolách zkraje nejméně po 14ti dnech, stanovenu sílu léku, jeho užívání ( don a počet tablet) a neméně dobře být poučena o nezbytnosti dodržovat dietu nařízenou při warfarinizaci, to by mělo být úkolem vašeho PL, hodnoty které se sledují t.j. Quck test by měl být v rozmezí 2,0 - 3,0 +- nějaká desetinka. Pokud to tak nebylo, byla léčba nastavena špatně a kontroly to měli spravit, resp. spravit váš PL dle těchto hodnot. Pokud se vám hodnoty Quicku ustálí dlouhodobě v uvedeném rozmezí, stačí pak kontroy 1x za 8 neděl, podminkou je dodržení diety. Jsou lid, kteří si podobně stěžují, ale cílenými dotazy se zjistí, že se ládují listovou zeleninou jak králíci. Pak je chyba u pacienta.