Lékaři hovořili o hospodaření nemocnic

17. 5. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V prostorách Městské nemocnice v Litoměřicích se ve středu 15. května uskutečnilo zasedání Severočeské sekce asociace českých a moravských nemocnic, kterého se zúčastnili ředitelé nemocnic Ústeckého kraje a zástupci...


Litoměřice - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, která do zmíněné asociace nepatří. Pozvání lékařů přijala také ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny ing. Jiřina Musílková.

Ta na schůzce odpovídala na dotazy, týkající se financování zdravotnické péče v letošním roce a o výhledu hospodaření v letech následujících.

„Mimo jiné rovněž sdělila, že v současné době méně než padesát procent nemocnic v Ústeckém kraji nemá uzavřen dodatek ve smlouvě, týkající se úhrady zdravotnické péče pro první pololetí roku 2002,“

uvedl náměstek pro zdravotní péči MUDr. Leoš Vysoudil z Městské nemocnice v Litoměřicích. Společného zasedání se za litoměřickou nemocnici kromě MUDr. Leoše Vysoudila zúčastnili také ředitel nemocnice MUDr. Miroslav Jiránek a druhý náměstek pro zdravotní péči MUDr. Jiří Štverák.

Jednou z důležitých informací, která na zasedání zazněla, bylo prohlášení ředitelky Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) ing. Jiřiny Musílkové, že VZP bude v nemocnicích podporovat péči na oddělení Lůžek dlouhodobě nemocných (LDN) a rehabilitační oddělení, jelikož zástupci pojišťovny vidí, že je podobných lůžek v nemocnicích stále velký nedostatek a na druhou stranu všichni vědí, že by nemocní potřebovali další takto vybavené prostory. Na závěr jednání informovala ředitelka VZP přítomné lékaře a zástupce nemocničních zařízení o působení Všeobecné zdravotní pojišťovny na území České republiky za dobu její desetileté existence.

„Jsme velice rádi, že ředitelka VZP, inženýrka Musílková přijala naše pozvání, a i přes své veliké pracovní vytížení na seminář do litoměřické nemocnice přicestovala,“ řekl na závěr MUDr. Leoš Vysoudil.

MIROSLAV DAVID, Deník Litoměřicka, 17.5.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?