Lékaři začínají v nemocnici podepisovat výpovědi

7. 12. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Podle předběžného zjištění hodlá přes devadesát z celkem sto čtyřiceti lékařů Slezské nemocnice podat v rámci kampaně Děkujeme, odcházíme výpověď.


Důvodem je postoj vlády, která při snaze o dohodu s Lékařským odborovým klubem hraje mrtvého brouka a narůstající problémy neřeší. Jak situace v opavské nemocnici dopadne a kolik výpovědí bude podáno, bude zřejmé později.

Výpovědi budou lékaři podepisovat do 15. prosince a potom budou hromadně odeslané do pražské právní kanceláře. Ředitelé nemocnic je pak od ní dostanou do konce letošního roku.

Kampaň Děkujeme, odcházíme žádá zřizovatele nemocnic i úpravu platových tarifů pro lékaře ve výši půldruhého do trojnásobku průměrné mzdy v republice. Požaduje rovněž změnu postgraduálního vzdělávání začínajících lékařů.

To by měla mít plně v kompetenci Česká lékařská komora místo lékařských fakult. Pokud uvedené požadavky nebudou splněny, podají podepsaní lékaři výpověď.

„Kampaň v žádném případě není zaměřena proti vedení nemocnice, které situaci nezavinilo a nemůže ji ani změnit. Směřuje ke zřizovateli, kterým je Moravskoslezský kraj a k Ministerstvu zdravotnictví,“ vysvětluje předseda místní organizace Lékařského odborového klubu ve Slezské nemocnici Dalibor Hudec.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?