Lékaři založili novou společnost a hodlají zachránit polikliniku

8. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Chátrající zdravotnické zařízení ve Stříbře potřebuje finanční injekci. Některá pracoviště už jsou na hranici hygienických předpisů. Objekt chce za osm milionů koupit skupina místních lékařů, kteří už založili obchodní společnost...


Stříbro - Právě oni by měli být dostatečnou zárukou, že poliklinika zůstane i v budoucnu zdravotnickým zařízením.

Nová společnost se jmenuje Lékařský dům Stříbro.

„Veškeré dokumenty byly nyní odeslány na Fond národního majetku. Ten už se v minulosti vzdal předkupního práva na objekt. Uvidíme, jaké další podmínky si určí,“ konstatoval starosta města Petr Bursík. Připustil, že fond si může stanovit požadavky, které nebude schopen akceptovat nový majitel ani město.

„Mohou se týkat například rozsahu zachovaných služeb, případně samotné transakce,“ zmínil Bursík. Starosta předpokládá, že fond se vyjádří co nejdříve. Další postup v záležitosti týkající se smluv a majetkového vyrovnání by pak mohli zastupitelé projednat už při zářijovém veřejném jednání.

O privatizaci zařízení rozhodli Stříbrští před dvěma lety. Prodej poté zrušili a následně opět schválili. Hlavním důvodem je žalostný stav budovy a potřeba investic. Na ty však město peníze nemá. Znalci stanovili cenu objektu na 16 milionů korun. Především kvůli stavu budovy šlo město na polovinu. Lékaři slibují zachování zdravotnických služeb „pod jednou střechou“. S modernizací polikliniky chtějí začít co nejdříve. Některá pracoviště jsou totiž už nyní na pokraji hygienických předpisů.

PETRA MAŘÍKOVÁ, Plzeňský deník, 8.8.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?