Lékaři zuří, přidáno nedostali. Řeším jiné věci než sliby ministra, tvrdí ředitel

14. 4. 2011 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení některých nemocnic se vymlouvá na pojišťovny, které zatím nic neposlaly. Podle šéfa odborářů Engela je to neschopnost. Anebo záměr vedení těchto nemocnic.


Lékaři ve zlínské krajské nemocnici se na zvýšení březnových platů, které bylo dohodnuto s ministerstvem zdravotnictví, těšili marně. Jejich ředitel jim zatím platy nezvýší. Čeká prý, až dorazí peníze z pojišťoven.

„Teď jsme dostali výplatní pásky, ve kterých žádné navýšení za březen není,“ potvrdila serveru iHNed.cz Marcela Henčlová, lékařka zlínské nemocnice a předsedkyně tamního lékařského odborového klubu (LOK).

„Kolegové zuří, my jsme memorandum dodrželi a výpovědi jsme stáhli,“ dodala.

Lékaři v Krajské nemocnici Tomáše Bati doufají, že březnové navýšení platů dostanou alespoň zpětně v květnu, kdy má přijít výplata za duben.

Podobné rozčarování jako ve Zlíně zažijí každým dnem lékaři ve vsetínské a uherskohradišťské nemocnici. V Hradišti platy lékařům na účet přijdou buď v pátek, nebo v pondělí. Nedostanou však o nic víc než v minulých měsících.

Ředitel Antonín Karásek se totiž rozhodl, že vyšší mzdy vyplatí až ve chvíli, kdy zareagují pojišťovny. „To, že si pan ministr něco ujedná s někým, kdo peníze nepřidává, to si pak mohou dohodnout cokoli,“ vysvětlil ředitel nemocnice, která na sebe v závěru akce Děkujeme, odcházíme strhla nejvíce pozornosti.

Celý článek najdete na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?